W marcu zorganizowaliśmy dla naszego klienta- firmy Randstad Polska Sp. z o.o. warsztaty kulinarne w restauracji Blue Cactus. Jest to restauracja amerykańska, specjalizująca się w kuchni tex-mex i southwest oraz będąca pod dużym wpływem klasycznej kuchni meksykańskiej. Restauracja jest obecna na gastronomicznej mapie Warszawy już od osiemnastu lat.
Obecnie szefem kuchni w Blue Cactus jest pochodzący z San Francisco, Patrick Hanna, który poprowadził warsztaty „TEACH & TEASTE” dla naszego klienta. Uczestnicy zostali wyposażeni w imienne fartuchy oraz zostali przydzieleni do wcześniej przygotowanych stanowisk kucharskich. Pod okiem szefa kuchni i przy jego aktywnej asyście mieli okazje przygotować m.in.: pierożki filo, faite z kurczakiem, chilli con carne czy chimichangę jabłkową.
Wszystkie przygotowane potrawy zostały podane na kolację, której meksykański charakter został dodatkowo podkreślony poprzez rekwizyty rozdane gościom- kapelusze sombrera oraz wąsy.
Możliwość integracji i umocnienia wzajemnych relacji, smak meksykańskich potraw i atmosfera panująca podczas tego wieczoru sprawiły, że Goście zapewniali, że bawili się doskonale. Na zakończenie każdy otrzymał kwitnący kaktus, który miejmy nadzieję, będzie przypominał Uczestnikom o tak miło spędzonym wieczorze.