Kolejny raz agencja Power Sp. z o.o. podjęła się kompleksowej organizacji wyjazdu dla najlepszych dystrybutorów i pracowników firmy SCA Hygiene. Pięciodniowy pobyt w Gruzji trwał od 8 do 12 czerwca. Wymagał perfekcyjnej organizacji i skrupulatnych przygotowań, ponieważ brało w nim udział 130 osób z czterech krajów: Polski, Czech, Słowacji i Węgier.
Uczestnicy mieli okazję poznać najpiękniejsze zakątki oraz kulturę Gruzji. Wzięli również udział w największym w historii tego kraju, zorganizowanym na 40 jeepów, przejeździe off roadowym z Tbilisi, przez Pshavi, do Kazbegi oraz spływie raftingowym gdzie czekało na uczestników 30 pontonów!
Przygoda rozpoczęła się 8 czerwca, kiedy to poszczególne grupy wyleciały z optymalnych dla siebie portów lotniczych (Warszawa, Praga, Wiedeń, Budapeszt), aby po nocnym przelocie wspólnie spotkać się w Tbilisi.
Pierwszego dnia w Gruzji, po zameldowaniu się w pięciogwiazdkowym hotelu, goście mieli czas na odpoczynek po podróży oraz korzystanie z infrastruktury hotelowej (25-metrowy basen, sauny, jacuzzi). Aktywniejsi udali się na spacer i jogging wokół jeziora Tbilisi Sea. Po lunchu wybraliśmy się do centrum miasta, gdzie zaplanowano zwiedzanie z atrakcjami. Ze względu na dużą liczbę uczestników podzielono ich na mniejsze grupy. Poszczególne zespoły miały dedykowanych przewodników w ojczystych językach (polski, czeski, słowacki, węgierski). Podczas zwiedzania zobaczyliśmy najważniejsze zabytki historycznej części Tbilisi, m.in. twierdzę Narikala wraz z wjazdem kolejką linową, Most Pokoju, Park Europejski oraz najważniejsze budynki sakralne: kościół Metechi z pomnikiem króla Wachtanga Gorgosalego, katedrę Sioni oraz bazylikę Anczischati. Dodatkowo zostało zaplanowane zwiedzanie Łaźni Siarkowych oraz degustacja wina w lokalnych restauracjach. Nie zabrakło oczywiście czasu na pierwsze zakupy oraz filiżankę kawy przy placu Europejskim. Pomimo opadów deszczu wszystkim dopisywały dobry humor i pogoda ducha. Kolacja pierwszego dnia odbyła się w restauracji Faetoni. Uczestnicy mieli okazję spróbować tradycyjnych potraw kuchni gruzińskiej, m.in. jagnięce chakapuli, kurczaka shkmeruli ketsi czy grillowanej wieprzowiny. Wszystko to oczywiście podawane z gruzińskimi przystawkami, tradycyjnym chlebem shoti i khachapuri oraz gruzińskim winem. Dużą atrakcją podczas kolacji były pokazy narodowych tańców wraz z zajęciami tanecznymi oraz muzyką na żywo.
Kolejny dzień zgodnie z hasłem wyjazdu „Georgia Adventure” skupiał się na aktywnym poznawaniu walorów turystycznych Gruzji. Rano po obfitym śniadaniu grupa ruszała spod hotelu jeepami off roadowymi do regionu Pshavi. Ze względów logistycznych i bezpieczeństwa uczestnicy zostali podzieleni na 30–40-osobowe zespoły. W Pshavi czekała kolejna atrakcja podnosząca adrenalinę – spływ raftingowy po górskiej rzece Aragvi. Po przejściu szkolenia z instruktorami i doborze profesjonalnego sprzętu odbył się emocjonujący spływ. Rafting dostarczył dużej dawki adrenaliny (nie obyło się bez kąpieli w rzece!). Na szczęście nad przebiegiem spływu czuwali wykwalifikowani instruktorzy. Po zakończeniu atrakcji został zorganizowany lunch na świeżym powietrzu w formie pikniku.
Po południu grupa kontynuowała przygodę off roadową, przejeżdżając z regionu Pshavi do Kazbegi. Droga dostarczała wielu emocji i umożliwiała zrobienie niesamowitych zdjęć. Mieliśmy również okazję zaobserwować życie lokalnych mieszkańców. Co rusz można było natrafić na stada owiec i krów, które blokowały przejazd przez drogę. Podziwialiśmy uroki twierdzy Ananuri położonej nad zbiornikiem Zhinvali oraz największej gruzińskiej stacji narciarskiej Gudauri. Jednak największe wrażenie zrobiły widoki roztaczające się na kaukaskie szczyty i doliny podczas przejazdu do Kazbegi przez przełęcz Jvari Pass (2379 m n.p.m.) oraz wzdłuż rzeki Aragvi. Off road zakończył się dojazdem do Kazbegi do czterogwiazdkowego hotelu w miejscowości Stepantsminda, gdzie grupa miała zaplanowane kolację i nocleg. Dodatkowo po tak aktywnym dniu uczestnicy mogli zrelaksować się w hotelowym basenie i SPA. Warto wspomnieć, że zorganizowany przez agencję Power off road na 130 osób był największym w historii całego kraju wydarzeniem tego typu. Razem z organizacją raftingu na rzece Aragvi wymagał perfekcyjnej koordynacji oraz dogrania wszystkich szczegółów.
Kolejnego dnia grupa udała się autokarami z Kazbegi do winnicy Chateau Mukhrani znajdującej się w zabytkowym pałacu. Po drodze można było podziwiać kolejne ekscytujące widoki. Zaplanowano również postój przy pomniku Przyjaźni Gruzińsko-Rosyjskiej, który stanowił idealne miejsce na podziwianie i fotografowanie kaukaskich szczytów i przełęczy. Podczas przejazdu autokarami przewodnicy dostarczyli wyczerpujących informacji na temat historii i kultury Gruzji. Po przyjeździe do Chateau Mukhrani mieliśmy okazję zapoznać się z tajnikami produkcji gruzińskiego wina oraz zwiedzić winnice. W piwniczkach winnicy podano lunch połączony z degustacją wina. Menu zostało specjalnie dobrane do degustacji. Dodatkowo każdy uczestnik otrzymał butelkę lokalnego wina produkowanego w winnicy z logiem klienta na etykiecie.
Po lunchu pojechaliśmy do miejscowości Mccheta, dawnej stolicy Gruzji, jednego z najstarszych miast w kraju. Na miejscu przewidziano czas na spacer po zabytkowym centrum (wpisanym na Listę światowego dziedzictwa UNESCO) oraz zakup pamiątek i regionalnych produktów. Po powrocie do Tbilisi i zakwaterowaniu w hotelu goście mieli chwilę odpoczynku i czas na korzystanie z infrastruktury hotelowej. Pożegnalna kolacja miała miejsce ostatniego dnia w restauracji Fenicular. Uczestnicy dostali się do niej kolejką szynową, co stanowiło dodatkową atrakcję. Położenie restauracji na najwyższym wzniesieniu miasta dawało możliwość podziwiania z tarasu panoramy stolicy przy zachodzie słońca. Wieczór umiliły występy z muzyką jazzową na żywo.
Wczesnym rankiem goście wykwaterowali się z hotelu i przejechali na lotnisko. Każda z grup miała zapewniony przelot do najbardziej optymalnego dla siebie portu lotniczego. Bezpieczne dotarcie do krajów zakończyło imprezę. Cały wyjazd dostarczył niezapomnianych wrażeń, co potwierdzają pozytywne komentarze uczestników.